Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ŽIVIM BEZ IMOVINE'

Životna drama čovjeka kojemu se divila Jugoslavija: 'Supruga i ja izbačeni smo na ulicu, očajan sam'

Screenshot
29.04.2024.
u 08:31

Sudski postupak o oduzimanju spomenutog prostora pokrenula je sarajevska Općina Centar, koja je parnicu vodila u tajnosti, dakle bez njegova znanja.

Predrag Pašić, legendarni nogometaš Sarajeva koji je tijekom osamdesetih godina tresao mreže diljem bivše Jugoslavije, završio je uz suprugu na ulici 2020. godine zbog sudskog postupka koji je, tvrdi, odrađen iza njegovih leđa. Legendarni Pašić prije više od 30 godina dobio je na korištenje poslovni prostor, umjetničku galeriju, vlasništvo Moše Isaka Alkalaja, koji je Sarajevo napustio tijekom Drugog svjetskog rata. 

GALERIJA Pogledajte murale u čast Luke Modrića

1/13

– Da se razumijemo, tu galeriju grad mi je dodijelio u posjed, a ne u vlasništvo, i ja sam prostor više od 30 godina savjesno koristio. Bilo je to nakon što je Sarajevo 1985. godine osvojilo titulu prvaka Jugoslavije i kada su me htjeli svi klubovi "velike četvorke". Sarajevo nije imalo novca da me zadrži pa su pronašli tu mogućnost kako bih i dalje nosio bordo dres – kazao je Pašić za ''Glas Srpske''.

Sudski postupak o oduzimanju spomenutog prostora pokrenula je sarajevska Općina Centar, koja je parnicu vodila u tajnosti, dakle bez Pašićeva znanja.

– Oni su bacili oko na taj prostor, vjerojatno po nalogu nekog tajkuna. U svemu tome Alkalaj je brisan kao vlasnik, a prema nekom novom zakonu, svi prostori bez vlasnika prelaze u ruke općine. Ja sam sudu donio sve dokaze kako se taj prostor i dalje vodi na Alkalaja pa je galerija vraćena u njegovo vlasništvo, a ja sam nastavio koristiti je – pojasnio je Pašić.

VEZANI ČLANCI:

Međutim, oni koji su se na njega namjerili, nisu odustali.

– U lažnom postupku, bez mog znanja, s lažnim dokazima i argumentima, doneseno je rješenje da taj prostor pripada Općini Centar. Na sve to traženo je i da platim stanarinu za posljednjih pet godina, bez ikakvog dokumenta i dokaza, a sudski vještak "pronašao" je da sam Općini dužan čak 186.000 KM. Ponavljam, bez ikakvog ugovora, računa, opomene ili bilo čega drugog. Da bi to naplatili, oduzeli su mi stan koji sam kupio poslije rata vlastitim novcem i sa suprugom moram na ulicu – očajan je tada bio Pašić. 

– Ne znam što ću ni kako ću. Očajan sam čovjek. Uza sve trenutačno sam nezaposlen. Moja supruga i ja sada smo praktički i bez imovine i bez mogućnosti da živimo normalno – rekao je Pašić.

 

 

Komentara 9

MO
MOSAD
10:01 29.04.2024.

Kad ce mo docekati da se pocme pisati o "regionu"kojem je pripadala HR a to je AUSTRO UGARSKA."Region" koji je opismenjivao ovaj narod,gradio crkve,puteve,kazalist ,muzeje...itdDok smo mi zivjeli sa takvom civilizacijom srbija je u isto vrime bila pod turskom di su se ljudi nabijali na koce...itd Svako zlo pocelo je 1918 i traje do danas.Vjecno spominjanje yu sa simpatijom vodi sve narode na prostorima nekadasnje NDH u ponovno klanje i ubijanje.Kome je to u interesu nije mi jasno?

B2
bordon 2
11:09 29.04.2024.

Multi - kulti Sarajevo.

JU
Juriica
11:03 29.04.2024.

Šta je ovo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije