Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV

VIDEO Mikić: Dinamo je zakasnio što nije zakapario dva igrača. HNS je pogriješio s jednom odlukom

Večernji list
29.04.2024.
u 09:41

Borba za titulu u Hrvatskoj tek počinje, a ona u Sloveniji upravo je završila s Celjem kao novim prvakom uz našeg gosta u jednoj od glavnih uloga

Dubok trag ostavio je Mihael Mikić u Dinamu. Od 1997. godine, kada je debitirao za seniorsku momčad po dolasku iz zaprešićkog Inkera, do 2008. i odlaska u Japan odigrao je Mikić točno 283 službene utakmice za plave. Zabio je 37 golova, a ima i 48 europskih nastupa za klub iz Maksimira.

Mikić je u novije vrijeme pomoćnik bivšeg Dinamova trenera Damira Krznara u slovenskom Celju koje je ovoga vikenda i matematički osiguralo titulu slovenskih prvaka. O toj tituli, ali i o velikoj borbi Dinama i Rijeke koja će se održati iduće nedjelje na Rujevici, Mikić će govoriti u studiju Večernjeg TV. I Rijeka je, podsjetit ćemo, Mikićev bivši klub. Ondje je igrao kratko 2006. godine, a u Rijeci je odigrao tek 19 službenih utakmica.

GOSTOVANJE MIHAELA MIKIĆA U VEČERNJEM TV PRATITE U NASTAVKU:

– Izgleda da smo samo prošetali prvenstvom Slovenije, ali kada vas netko proglasi već na zimu prvakom, to je jako teško s psihološke strane ''ishendlati''. Sada izgleda da je lagano osvojeno tih 12 bodova tri boda prije kraja, ali nije bilo, moglo se prvenstvo zakomplicirati, ali pobijedili smo s 1:0 Olimpiju i sada smo prvaci. Do kraja igramo još tri utakmice.

– Dovođenje Luke Modrića? Predsjednik je imao veliku želju da dovede Luku Modrića, ali rekli smo mu da to uopće nije realna opcija. Predsjednik nam je rekao da je uvijek bio veliki borac i rekao da si ne bio oprostio da ne pošalje službeni upit Real Madridu za Modrića, pa onda ako odluči da neće doći, onda se okrećemo drugim igračima. To je bila samo odluka predsjednika, ali znali smo u startu da o tome ne treba ni sanjati. Modrića nisam kontaktirao jer nije bilo potrebe remetiti mu mir u zadnjim trenucima La Lige. Možda zvuči smiješno, ali Celje ima ambiciju u roku od nekoliko godina igrati grupnu fazu Lige prvaka, naš predsjednik je jako ambiciozan.

– Pozicija Dinama u HNL-u? Imamo jako interesantno prvenstvo, Dinamo je bio jako istrošen igrom u Europi, znamo koliko je kvalitetnih igrača napustilo Maksimir i trebalo je vremena da se to posloži. Pobjeda Lokomotive nad Rijekom nije me iznenadila, znali smo da će Lokosi biti nagazna mina za prva četiri kluba, bilo je pitanje koga će ''skinuti''. Mislim da Čabraja radi fenomenalan posao, momčad izgleda moćno. Dinamo je zakasnio što nije zakapario Krivaka i Šotičeka prije godinu dana, mogao bi se, primjerice, pojaviti MLS koji može platiti više od plavih.

– Rijeka? Bio sam igrač i moram reći da mi je bilo prekrasno tamo. Svi su me primili sjajno i to je jedan gospodski klub. Imaju sjajnu perspektivu i ambicioznog čovjeka, da je barem više takvih ljudi kao Mišković. Ove godine napravili su vrhunski posao dovođenjem Pašalića i Ivanovića te Marića, najveći potez je potpis Pjace. Sopić se pokazao kao medijsko osvježenje u medijskom prostoru i pogodili su s njim kao trenerom. Jakirović? Svi su željeli njegovu smjenu, ali našao se netko pametan i normalan pa ga je zadržao, onda je pokazao da je spreman isporučiti rezultat. Isto to mogao je napraviti Igor Bišćan kojeg su prebrzo potrošili, smatram da bi bio prvak da je ostao na klupi.

– Dinamo, prema mojemu mišljenju, treba zadržati Ogiwaru i Kaneka jer ti Kaneko može donijeti 6 do 8 pogodaka. Japanci su dobro u rotaciji i mogu pomoći Dinamu. Veliku pogrešku napravili smo ukidanjem B momčadi jer nije normalno da za mlade igrače tražiš novu filijalu. Nije to isto jer ti dečki osjećaju kao da moraju ići negdje na probu ili po kazni. Godinama su u istom klubu, a pritisak im stvara osjećaj strepnje hoće li klub zvati natrag. Mislim da je HNS tu napravio veliku pogrešku.

– Podjela trofeja? Ne, volio bih da Dinamo osvoji oba trofeja.

 

Ključne riječi

Komentara 1

DE
Dex
10:10 29.04.2024.

ukidanje B ekipa je najveći idiotizam HMS-a i sto koraka unazad za hrvatski nogomet jer se išlo pogodovati jednom poludržavnom uličarskom klubu koji nije imao niovaca za B momčad a i sada je dužan više od Grčke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije