Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČIVAO U MIRU

Umro glasoviti jugoslavenski sportaš. Pamte se njegovi okršaji s Draženom Petrovićem i slavnim Grkom

Pixabay
29.04.2024.
u 07:32

Ostat će zapamćen kao odličan bacač 'trica' u dresu svog kluba, igrao je i protiv košarkaških velikana poput Dražena Petrovića i Nikosa Galisa, a rođen je na Kosovu.

Nakon kratke bolesti u Kraljevu je u 69. godini preminuo Vladimir Dašić, legendarni košarkaš Sloge iz Kraljeva. Dašić je ostao zapamćen kao odličan bacač 'trica' u dresu svog kluba, igrao je i protiv košarkaških velikana poput Dražena Petrovića i Nikosa Galisa, a rođen je na Kosovu. Najvažniji dio svoje karijere proveo je u Slogi, a s njim kao najboljim strijelcem Sloga je izborila plasman u Prvu ligu Jugoslavije. Osim za Slogu, igrao je za Budućnost iz Peći, Puljanku, Prvu Petoletku iz Trstenika, Napredak iz Aleksinca i Mašinac iz Kraljeva. 

GALERIJA Odmalena je navijao za United pa otišao u City. Sada lovi Zlatnu loptu

1/7

Nekoliko puta je bio trener Sloge, a iza sebe je ostavio sinove Jugoslava, Nemanju i Strahinju. Komemoracijska sjednica u povodu smrti Vladimira Dašića održat će se u ponedjeljak, a ispraćaj će biti održan istog dana u podne na novom groblju Kraljevac. 

– Da, pa, igrao sam protiv dva vrhunska, najjača igrača. Protiv Dražena Petrovića bio sam odličan, zabio sam šest trica u poluvremenu, bili smo tada blizu pobjede nad Cibonom, što bi bila prava senzacija – rekao je svojedobno Dašić o utakmici protiv Draženove Cibone.

 

 

VEZANI ČLANCI:

A o susretu s Arisom proslavljenog Nikosa Galisa ispričao je anegdotu.

– Sjećam se te utakmice, igrao sam direktno protiv Gališa. Čovjek je bio čudo, jednostavno nezaustavljiv, imao je taj skok-šut sa zadržavanjem, dobar prodor. Mogao je svakome dati 30 ili više bodova... Stvarno ga nisi mogao čuvati. Ali i protiv njega igrao sam dobro, mislim da sam mu dao više od 20 poena... Kasnije smo završili u ''Turistu'', ali bilo je super. Za Gališa mogu reći da je sjajan momak i košarkaš, takav se više ne rađa – izjavio je.

Komentara 8

JU
Juriica
08:34 29.04.2024.

Šta je ovo?!

Avatar Idler 3
Idler 3
10:14 29.04.2024.

Čuveni...čegaaaa ?

Avatar antikomunist1
antikomunist1
14:38 29.04.2024.

Bio je, navodno slavan u državi koja ne postoji već trideset godina. I njegova "slava" je utihnula.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije