Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR UTAKMICE

Rijeku je prvog mjesta na ljestvici koštala prevelika nervoza u Zagrebu

NK Lokomotiva i HNK Rijeka sastali se u 32. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/15
28.04.2024.
u 21:37

Lokomotiva je ove sezone pobijedila Dinamo, Hajduk, Osijek i evo sad Rijeku. Moramo odati poštovanje ovoj uvjerljivo najmlađoj momčadi lige. Ako uđu u Europu, neće to biti nimalo nezasluženo

Nakon velikih nizova od sedam ligaških utakmica s pobjedama te devet pobjeda u svim natjecanjima, Rijeka je pokleknula. Naravno, nije taj niz mogao trajati vječno, ali u jeku borbe za naslov nijednom prekid tog niza ne bi bio dobar za Riječane. Porazom protiv Lokomotive momčad Željka Sopića je izgubila prvo mjesto na ljestvici te je tako Dinamo prvi put, tek u 32. kolu, na ligaškom vrhu s jednim bodom više.

Dakle, Rijeka je u 2024. godini pokleknula samo dvaput, i to oba puta u Zagrebu, jednom na Maksimiru i jednom u Kranjčevićevoj. Ono što je glavni dojam s utakmice Kranjčevićevoj je da je Rijeka u utakmicu ušla nekarakteristično nervozno. Vidjelo se to na govoru tijela većine igrača u bijelim dresovima, ali i na govoru tijela trenera Željka Sopića. Strateg Rijeke je inače energičan, ali ovakvu nervozu od prve minute dvoboja još na njemu nismo vidjeli.

GALERIJA Lokomotiva srušila Rijeku! (3:1) Šotiček zabio u posljednjim minutama za potpuni poraz gostiju

NK Lokomotiva i HNK Rijeka sastali se u 32. kolu SuperSport HNL-a
1/36

Najviše se ta nervoza očitovala na prekidima. Lokomotiva je imala tri opasnija prekida u prvom poluvremenu, jedan iz dugo bačenog auta, jedan iz kornera te jedan iz slobodnog udarca, te su iz sva tri postigli pogodak. Jedan je bio poništen zbog zaleđa Mudražije, a preostala dva su priznata, postigli su ih Mudražija i Šotiček.

U posjedu Rijeka nije izgledala kao da ima plan. Najčešće su to bili forsirani pokušaji pojedinaca na individualnu kvalitetu, ali to jednostavno pored disciplinirane obrane Lokomotive nije prolazilo. Je li Rijeku konačno stigao pritisak borbe za naslov il ne? Procijenite sami. Tako Rijeci sad u derbiju na Rujevici protiv Dinama neće igrati remi za ostanak na čelu ljestvice, nego isključivo pobjeda.

Iako je većini hrvatske sportske javnosti u fokusu borba za naslov, Lokomotiva vodi svoju borbu koja je njima itekako važnija. Ovim punim plijenom su uspjeli zadržati priključak za četvrtoplasiranim Osijekom za kojim zaostaju jedan bod te će u sljedećem kolu imati priliku na Opus Areni preuzeti posljednje mjesto u HNL-u koje vodi u europska natjecanja.

Trener Lokosa Silvijo Čabraja je pametno postavio utakmicu. Budući da u kadru nije imao svojeg jedinog napadača Duju Čopa, kao najisturenijeg napadača je stavio Lirima Kastratija koji je svojom brzinom u presingu ometao miran izlazak Riječana u posjedu iz zadnje linije, dok su u napadu najviše prijetili krila Goričan i dvostruki strijelac Šotiček. Stoperi Mersinaj i Bubanja fantastično su se nosili s riječkim ofenzivcima, blokirali i čistili većinu opasnih situacija. Moramo spomenuti i bivšeg igrača Rijeke Roberta Mudražiju koji je bio pravi mozak igre 'lokosa' i redovito radio probleme gostujućim igračima. Bio je uvjerljivo najbolji igrač utakmice.

Lokomotiva je ove sezone pobijedila Dinamo, Hajduk, Osijek i evo sad Rijeku. Moramo odati poštovanje ovoj uvjerljivo najmlađoj momčadi lige. Ako uđu u Europu, neće to biti nimalo nezasluženo.

VIDEO Dinamo proslavio 113. rođendan na Cvjetnom trgu

Komentara 7

NO
Noštromo
21:45 28.04.2024.

Čabraja održao lekciju iz nogometa ove godine Jakiroviću, Karoglanu i danas Sopiću.

BL
blekpanther
22:15 28.04.2024.

Lokosi su istinski prvaci HNL-a! Da je bilo koji klub izgubio toliko igrača u zadnje dvije godine o tome se nebi prestalo pisati a Lokosi (Čabraja) jednostavno posegnu za juniorima i evo ih opet gore! Bravo! A tko vodi tu tu akademiju se u javnosti i nezna?

JU
Jure1991
22:10 28.04.2024.

Dinamo je oviom rapsodijom lokomotivinih igrača postao prvak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije