Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽESTOKA BITKA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Derbi na Rujevici mogao bi sve odlučiti

Rijeka i Dinamo remizirali na Rujevici
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
28.04.2024.
u 22:59

Sve oči sada su uprte ka Rujevici. Pripreme za najveću utakmicu sezone mogu početi. Željko Sopić je sa svega nekoliko riječi najavio susret. "Nedjelja, 19:30, Rujevica pa tko-koga"

Borba za naslov prvaka Hrvatske u dugo nije bila ovoliko napeta. Dinamo je u 32. kolu Hrvatske nogometne lige porazio Varaždin i kiksom Rijeke protiv Lokomotive (3:1) po prvi puta u aktualnoj sezoni zasjeo na čelo prvenstvene ljestvice. Kulminacija drame koja se kuha od prvoga kola očekuje nas iduće nedjelje, kada na Rujevici Rijeka i Dinamo igraju posljednji derbi sezone.

U ovome trenutku Dinamo ima 72 boda, jedan više od drugoplasirane Rijeke. Rivalstvo između klubova samo je pojačano kada je na početku sezone Sergej Jakirović iznenadno ostavio Rijeku prije velike europske utakmice i preuzeo klupu Dinama. Na Kvarner je stigao Željko Sopić, nesuđeni trener Dinama, te sjajnu momčad konstantno i na svoj način vodi do velikih rezultata.

Hajduk je od početka pogonjen euforijom pod teretom želje da nakon dva desetljeća osvoji naslov posrnuo. Upravo je Lokomotiva započela niz poraza koji su ih koštali naslova u HNL-u, Hrvatskom nogometnom kupu pa čak trenera i predsjednika kluba. Bijeli sada na praznom Poljudu, za gledatelje zatvorenom zbog nereda nakon poraza od Dinama, pokušavaju što bolje zaključiti propalu sezonu.

Sve oči su sada usmjerene ka Rujevici. Pripreme za najveću utakmicu sezone mogu početi. Željko Sopić je sa svega nekoliko riječi najavio susret. "Nedjelja, 19:30, Rujevica pa tko-koga", rekao je trener Rijeke, a kapetan njegove momčadi dodao je: "Karakterna smo ekipa, znamo što je u igri i za što se borimo. . Ne bih volio ništa unaprijed govoriti. Dobro ćemo se pripremiti i nešto će se i nas pitati. Po meni je Rijeka na Rujevici uvijek favorit."

GALERIJA Pogledajte ludu atmosferu na Kranjči! Uz uzvike 'Dinamo! Dinamo', Rijeka doživjela katastrofu

Rijeka i Dinamo remizirali na Rujevici
1/26

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije